Onboarding-tutkimus

Positiivinen Onboarding- eli tulokaskokemus parantaa organisaation työnantajamielikuvaa. Onboarding-tutkimuksen avulla varmistetaan uusien työntekijöiden omistautuneisuus, tuottavuus sekä sitoutuminen työyhteisöön.

Onboarding viittaa prosessiin, jonka aikana uudet työntekijät omaksuvat tarvittavat tiedot, taidot ja käyttäytymismallit tullakseen työyhteisön tuottaviksi jäseniksi. Onboarding-prosessin tavoite on varmistaa, että uudet työntekijät menestyvät työssään mahdollisimman nopealla aikataululla.

Corporate Spiritin Onboarding-tutkimus seuraa perehdytyksen etenemistä ja tehokkuutta sekä paikallistaa pullonkauloja tekemällä useita mittauksia prosessin kuluessa.

LUE MYÖS: Tulokaskokemus vaikuttaa pitkään

 

työsuhteen elinkaari

Exit-tutkimus

Hyvin hoidettu Exit-prosessi vähentää vaihtuvuutta ja suojaa liiketoimintaa.

Vuosittain lähes 25 % työikäisistä käy läpi jonkin asteisen urasiirtymän. Selkeät toimintatavat Exit-prosessin aikana varmistavat liiketoiminnan ja organisaation omaisuuden suojaamisen sekä auttavat työntekijää lähtemään organisaatiosta arvokkaasti. Exit-vaihe on myös erinomainen tilaisuus saada palautetta työskentelystä organisaatiossa.

Corporate Spiritin Exit-tutkimus antaa organisaatioille arvokasta tietoa siitä, mitä muutoksia tulisi tehdä talenttien pysyvyyden varmistamiseksi. Lähtiessään työntekijä on tilanteessa, missä hänellä ei ole normaaleja esteitä kertoa avoimesti mielipiteitään ja tuntojaan ja tässä tapauksessa erityisesti poislähtöönsä liittyen.

Kysy lisää

Ulla Nikula

Ulla Nikula
Head of Sales & Business Development
+358 40 538 3538

Lähetä viesti